Groepsles kitesurfen

De groepsles duurt 3 uur per les en is te boeken per pakket vanaf 9 uur of 15 uur. Je hebt les met 2 andere kite- dudes of babes. waar door je gelijk contacten legt in de kite wereld. Deze groepsles wordt gegeven met 1 instructeur en 3 cursisten. Na de reeks groepslessen heb jij je eerste meters gemaakt en kan je zelf verder gaan oefenen.

 

Je kunt kiezen uit een 3- of 5-daagse groepsles. En mocht je hierna nog extra ondersteuning kunnen gebruiken, dan bieden wij ook losse lessen aan. De lessen worden verzorgd in blokken van 3 uur.

Hoe ziet je cursus eruit?

De eerste dag houden we ons bezig met de theorie, het besturen van de trainerskite, de 4-lijns kite en gaan we downwind bodydraggen. We streven ernaar dat je aan het eind van deze dag zelfstandig en veilig je kite kunt optuigen, landen en besturen.

Theorie

Theorie

Je hebt theorie gehad over de wind, het weer, de veiligheid, locatie op het strand en safety systemen
Trainerskite

Trainerskite

Je eerste kennismaking met een kleine kite, je leert het windvenster kennen en de besturing van een trainerskite
4-lijns kite

4-lijns kite

Je hebt geleerd hoor je een 4-lijns kite moet opzetten, besturen en landen
Bodydraggen

Bodydraggen

Downwind bodydraggen, je leert jezelf te laten voortslepen door het water door gebruik te maken van de kracht van de kite

De tweede dag ga je gaat zelf je kite opzetten en vertel je de instructeur waarom je dit op deze manier doet. Na een korte herhaling van dag 1 gaan we het water in om te gaan bodydragen, dit keer niet downwind maar upwind. Je zal merken dat je kite controle beter en beter wordt. We maken een begin meet de waterstart en wie weet kan je al een stukje varen

Boddydraggen

Boddydraggen

Na een korte herhaling van les 1 beginnen we met upwind boddydragen zodat je de kite goed onder controle heb
Relaunch

Relaunch

Je leert hoe je je kite moet relaunchen als deze in het water gecrasht is. Zodat je na een crash snel weer verder kan
Theorie

Theorie

Je krijgt korte theorie over het aantrekken van je board en het maken van de waterstart
Waterstart

Waterstart

Aan het einde van je 2e les gaan we de waterstart proberen. Wie weet kan je al een stukje varen

De derde dag beginnen we weer met een korte herhaling van dag 1 en dag 2. Tijdens de tweede les heb je waarschijnlijk al je eerste waterstarts gemaakt en misschien al een stukje gevaren. In de derde les richten we ons zoveel mogelijk op je lichaamshouding, edgen en de waterstarts.

Waterstart

Waterstart

We gaan verder met je waterstart en zorgen ervoor dat je beide kanten op kan starten en kan varen. Je leert hoe je power in je kite houd en snelheid behoud.
Lichaamshouding

Lichaamshouding

We werken aan je lichaamshouding zodat het upwind varen makkelijker en sneller gaat lukken. Upwind betekend tegen de wind in kitesurfen
Edgen

Edgen

Aan het einde van je les kan je beide kanten op waterstarten en kleine stukjes varen.

In de derde les heb je korte stukjes gevaren, ben je bekend met de juiste lichaamshouding en weet je kite op de juiste positie te houden. In de vierde les richten we ons vooral op het upwind varen en gaan we de puntjes op de i zetten. Wie weet kunnen we zelfs al transitions, toeside varen of je eerste sprongetjes oefenen.

Prijzen groepslessen

  • INTRODUCTIE VOOR 3

  • 89Lesduur: 3 uur (prijs p.p.)
  • Willen jullie graag kennismaken met het kitesurfen of zijn jullie benieuwd of deze sport wat voor jou is? Boek dan een enkele groepsles
Voorjaarsdeal!
  • 3-daagse kitesurf cursus

  • van €299voor €249Lesduur: 9 uur (prijs p.p.)
  • Met maximaal 3 cursisten per instructeur. Na deze 3 dagen kunnen jullie zelfstandig het water op en weten jullie alles van de veilig. Jullie kunnen zelfs al wat meters varen.
Voorjaarsdeal
  • 5-daagse kitesurf cursus

  • van €499voor €399Lesduur: 15 uur (prijs p.p.)
  • Met maximaal 3 cursisten per instructeur. Na deze 5 dagen kunnen jullie zelfstandig het water op en beide kanten op water starten en varen

Ja, ik wil leren kiten!

Let’s go kiting! Via onderstaande knop kan je direct je lessen in plannen. Waar wacht je nog op? See you @ the beach!

Zo werkt het boeken…

Via het formulier kun je direct les(sen) inplannen. Na het plaatsen van je boeking, krijg je een e-mail met praktische info.

Hoe werkt het met betalen?

Je kunt bij het boeken direct betalen met iDeal, PayPal of achteraf met Klarna

Bij vragen…

Neem bij vragen contact op per chat, bel 06 48 73 49 80 of mail naar info@loopsandbarrels.nl