Vraag & Antwoord

Heb jij vragen over kitesurfen? Hieronder vindt je antwoorden op de meest gestelde vragen. Heb jij een andere vraag? Stel deze gerust in de chat via de telefoon (0174 700 228) of stuur ons een e-mail.

Wat is Kitesurfen?

Kitesurfen is een sport/hobby wat wordt uitgeoefend op het water met een vlieger die voor de krachten zorgt en een board waarmee je over het water vaart.

Kan ik mijzelf kitesurfen aanleren?

Je kan jezelf niet leren kitesurfen, wanneer je ervoor kiest om dit toch te doen kan je jezelf in gevaarlijke situatie brengen. Het is ten alle tijden aan te raden om in het begin van je kitesurf carrière veilig en volgens de regels begint met kitesurfen. Dus les te nemen bij een kiteschool!

Is kitesurfen zwaar?

Kitesurfen is niet zwaar aan de armen doordat je vast zit aan een trapeze om je middel. De eerste sessies zullen wel zwaar zijn maar uiteindelijk wanneer wij de goede techniek onder de knie krijgen gaat het niet meer op kracht, en kost het je minder energie.

Vanaf welke leeftijd kan ik kitesurfen?

Bij ons kan je komen leren kitesurfen vanaf 10 jaar. Uiteraard moet je ook in het bezit zijn van een zwemdiploma A.

Tot welke leeftijd kan ik kitesurfen?

Er zit geen maximumleeftijd gebonden aan het kitesurf. Zolang jij je fit, sterk en flexibel voelt kan je leren kitesurfen.

Hoe leer ik kitesurfen?

Bij ons kun je kitesurflessen volgen tot je veilig en zelfverzekerd het water op kan om vervolgens jezelf verder te ontwikkelen. Gemiddeld bereik je dit na 9 uur les.

Kan ik alleen gaan kitesurfen?

Het is niet verstandig om alleen te gaan kitesurfen, ga dan ook altijd met een buddy of naar een spot waar veel mensen zijn. Wij hebben een samenwerking met NorthSeaSurfing een kitesurf vereniging waar we je een rond leiding kunnen geven.

Is kitesurfen moeilijker dan windsurfen?

Tijdens de eerste lessen zal het kitesurfen moeilijker zijn dan het windsurfen. Wanneer je het kitesurfen goed onder de knie hebt zal het gemakkelijker zijn om tricks te leren dan met windsurfen.